Opinie

Lezer Schrijft: wie betaalde die bierbijlage?

Een lezer wil weten hoe de bijlage over speciale bieren tot stand is gekomen.

Het lijkt me zeer waarschijnlijk dat de branchevereniging Craft heeft meebetaald aan de buitensporige productie “Hop hop hoera” in het Leven-katern van zaterdag 27 oktober. Bizar zijn daarbij de vier (!) pagina’s recensies van de diverse merken, alle in verschillende mate positief. Als het inderdaad gesponsord is, waarom is dat dan niet vermeld?

Hans Scheffer

Chef Leven Laura Wismans zegt: ,,Over de biertest: we hebben dit keer een wat uitgebreider stukje (477 woorden) besteed aan uitleg hoe die tot stand kwam. We merkten dat de summiere uitleg in een eerdere special over wijn voor onbegrip zorgde bij lezers. In de uitleg stond nu duidelijk vermeld dat zeventig bieren zijn getest en we natuurlijk alleen bieren willen tippen die dat ook waard zijn, waardoor en zo’n veertig overbleven.”
Wat de financiering van de bijlage betreft, zegt zij: ,,Nee, uiteraard is dit geen gesponsorde bijlage. De consumptie van dit soort bieren is een trend in Nederland, zoals in het openingsverhaal wordt uitgelegd. We wilden de lezer een weg door het dichte ‘bierbos’ bieden, met zowel een stuk hoe je moet proeven en een uitgebreide test van bieren.”
Kortom, het idee was van de krant, en die heeft de bijlage betaald, niet de branchevereniging van bierbrouwers.

Reageren

Reageren op dit artikel kan alleen met een abonnement. Heeft u al een abonnement, log dan hieronder in.