‘Joran van der Sloot verdacht in witwaszaak Peru’

De Nederlandse crimineel zou met zijn vriendin 350.000 euro hebben witgewassen. Van der Sloot zit in Peru een celstraf uit van 28 jaar.

Joran van der Sloot in de rechtbank in Peru in 2010.
Joran van der Sloot in de rechtbank in Peru in 2010. Foto Raul Garcia Pereira / EPA

Joran van der Sloot wordt in Peru verdacht van het wegsluizen van 350.000 euro aan crimineel geld. Dat heeft zijn advocaat bevestigd tegenover De Telegraaf. De Nederlandse moordenaar van de Peruaanse Stephany Flores zit in het Latijns-Amerikaanse land een celstraf uit van 28 jaar.

Van der Sloot zou het geld in handen hebben gekregen van een Nederlandse crimineel, die het had verdiend door het oplichten van goksites. Van der Sloot sluisde het geld samen met zijn vriendin weg. Zij kocht onder meer een luxeappartement in Lima en een auto, terwijl zij geen noemenswaardige inkomsten heeft. Van der Sloot zelf beweert dat de woning betaald is door een Amerikaanse ‘suikertante’ en ontkent zich met witwaspraktijken te hebben ingelaten.

Vervolging

De Peruaanse justitie wil het stel nu strafrechtelijk vervolgen. Van der Sloots advocaat wilde tegenover De Telegraaf verder geen commentaar geven op de zaak.

Joran van der Sloot verwierf in Nederland vooral bekendheid als verdachte van het vermoorden en laten verdwijnen van de Amerikaanse toerist Natalee Holloway in 2005. De 18-jarige vrouw verdween tijdens een uitgaansavond op vakantie op Aruba. In 2010 vermoordde Van der Sloot Stephany Flores, omdat hij haar naar eigen zeggen aanzag voor een FBI-agent.