Feyenoord wint met 5-1 van ADO in bekertoernooi

De Rotterdammers hadden in eigen huis weinig moeite met ADO en zijn door naar de achtste finales in de strijd om de KNVB-beker.

Feyenoord speler Nicolai Jørgensen in actie tegen ADO Den Haag tijdens de wedstrijd voor de KNVB Beker. Jørgensen scoorde scoorde drie keer voor de Rotterdammers. Foto Dennis Wielders/ANP

Feyenoord heeft donderdag met 5-1 gewonnen van ADO Den Haag. De Rotterdammers hadden weinig moeite met de club uit Den Haag en zijn door naar de achtste finales in de strijd om de KNVB-beker. Spits Nicolai Jørgensen scoorde drie keer.

Twitter avatar Feyenoord Feyenoord Rotterdam Heerlijk bekeravondje! 🤙 #feyado #TOTOKNVBBeker https://t.co/7485YgFvlh

ADO kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Binnen tien minuten maakte Abdelnasser El Khayati de 1-0. Binnen tien minuten scoorde Nicolai Jørgensen voor de Rotterdammers de 1-1. Vlak voor rust kwam Feyenoord op voorsprong dankzij een doelpunt van Eric Botteghin en ging de club met 2-1 de rust in.

In de 56ste minuut maakte Jørgensen zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en zette hij Feyenoord hiermee op een 3-1 voorsprong. In de 81ste minuut scoorde hij nog een keer. Kort hierna werd Jørgensen gewisseld voor Dylan Vente. In de 90ste minuut maakte Sam Larsson er nog 5-1 van.

Eerder op de avond plaatste Fortuna Sittard zich voor de derde ronde. De club uit Limburg won met 3-2 van NEC. Invaller Lars Hutten maakte in de 85ste minuut het winnende doelpunt.

Twitter avatar FortunaSittard Fortuna Sittard EINDSTAND | We gaan door naar de volgende ronde! Stokkers en Hutten bogen de achterstand in de tweede helft om: 2-3. Who’s next…? #NECFOR https://t.co/4xYZHsCV9a
    • Belia Heilbron