Feyenoord wint met 5-1 van ADO in bekertoernooi

De Rotterdammers hadden in eigen huis weinig moeite met ADO en zijn door naar de achtste finales in de strijd om de KNVB-beker.

Feyenoord speler Nicolai Jørgensen in actie tegen ADO Den Haag tijdens de wedstrijd voor de KNVB Beker. Jørgensen scoorde scoorde drie keer voor de Rotterdammers.
Feyenoord speler Nicolai Jørgensen in actie tegen ADO Den Haag tijdens de wedstrijd voor de KNVB Beker. Jørgensen scoorde scoorde drie keer voor de Rotterdammers. Foto Dennis Wielders/ANP

Feyenoord heeft donderdag met 5-1 gewonnen van ADO Den Haag. De Rotterdammers hadden weinig moeite met de club uit Den Haag en zijn door naar de achtste finales in de strijd om de KNVB-beker. Spits Nicolai Jørgensen scoorde drie keer.

Twitter avatar Feyenoord Feyenoord Rotterdam Heerlijk bekeravondje! 🤙 #feyado #TOTOKNVBBeker https://t.co/7485YgFvlh

ADO kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Binnen tien minuten maakte Abdelnasser El Khayati de 1-0. Binnen tien minuten scoorde Nicolai Jørgensen voor de Rotterdammers de 1-1. Vlak voor rust kwam Feyenoord op voorsprong dankzij een doelpunt van Eric Botteghin en ging de club met 2-1 de rust in.

In de 56ste minuut maakte Jørgensen zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en zette hij Feyenoord hiermee op een 3-1 voorsprong. In de 81ste minuut scoorde hij nog een keer. Kort hierna werd Jørgensen gewisseld voor Dylan Vente. In de 90ste minuut maakte Sam Larsson er nog 5-1 van.

Eerder op de avond plaatste Fortuna Sittard zich voor de derde ronde. De club uit Limburg won met 3-2 van NEC. Invaller Lars Hutten maakte in de 85ste minuut het winnende doelpunt.

Twitter avatar FortunaSittard Fortuna Sittard EINDSTAND | We gaan door naar de volgende ronde! Stokkers en Hutten bogen de achterstand in de tweede helft om: 2-3. Who’s next…? #NECFOR https://t.co/4xYZHsCV9a