Coevorden

Wethouder bij bezoek aan kamp mishandeld

Wethouder Jan Zwiers van de gemeente Coevorden is woensdag mishandeld tijdens een bezoek aan een woonwagenkamp in het dorp Steenwijksmoer. Dat bevestigt de politie. De wethouder bezocht het kamp ter voorbereiding op een gesprek met een belangenvereniging van het Drentse dorp. Een bewoner waardeerde dit niet en sloeg de wethouder. Zwiers verliet het terrein met een blauw oog, een kapotte neus, een geschaafde knie, een kapotte bril en een gescheurde broek. Hij heeft aangifte gedaan. De verdachte is aangehouden. De burgemeester van Coevorden, Bert Bouwmeester, zegt geschokt te zijn. „Wij kiezen in Coevorden voor een bestuursstijl waarbij we veel naar buiten gaan en zoveel mogelijk inwoners spreken”, zegt hij tegen RTV Drenthe. Op het kamp in het dorp zijn vijf standplaatsen. (NRC)