Protest

Vrijspraak Asia Bibi

In veel Pakistaanse steden, zoals hier in Islamabad, werd woensdag geprotesteerd tegen de vrijspraak van Asia Bibi.
In veel Pakistaanse steden, zoals hier in Islamabad, werd woensdag geprotesteerd tegen de vrijspraak van Asia Bibi. Foto Anjum Naveed

Op veel plaatsen in Pakistan, zoals hier in Hyderabad, zijn deze woensdag protestbetogingen gehouden tegen de vrijspraak van Asia Bibi van blasfemie. Het Pakistaanse Hooggerechtshof bepaalde eerder op de dag dat er onvoldoende bewijs was tegen de vrouw, moeder van vijf kinderen. Bibi, die tot de christelijke minderheid behoort, werd al in 2010 ter dood veroordeeld. Tijdens een dorpsruzie in 2009 zou ze de profeet Mohammed hebben beledigd. Daarop staat in principe de doodstraf in Pakistan. De kwestie is al jaren omstreden. Fundamentalisten menen dat Bibi hoe dan ook de doodstraf verdient.