Recensie

Recensie

Kurt Vile is gelukkig nog op z’n dooie gemakje

Dat rondzingende echopedaaltje in de eerste seconden van opening ‘Loading Zones’ verraadt meteen hoe laat het is: tijd om lekker achterover te gaan hangen. Op zijn achtste album doet Kurt Vile alles weer gewoon op zijn dooie gemakje. Over heerlijk lome gitaarlagen murmelt hij over zijn dagelijkse beslommeringen (slapen, boodschappen doen, blowen, kalm blijven) en klinkt daarbij nog steeds als een luie lapzwans – en dat is een groot compliment. Zweverige tien-minuten-tracks als ‘Bassackwards’, het titelnummer ‘Bottle It In’ en ‘Skinny Mini’ zijn pure decibellen-zen. Oké, de namaakcrooner ‘Rollin With the Flow’ had niet per se gehoeven. En strenge puristen zouden Vile hier en daar kunnen beschuldigen van wat gemakzuchtig zelfplagiaat. Maar waarom iets veranderen wat al steengoed was?

Concert: 1 november, Paradiso, Amsterdam en 3 november TakeRoot Festival, Oosterpoort, Groningen