Drentse wethouder mishandeld tijdens bezoek woonwagenkamp

De wethouder van Coevorden, Jan Zwiers, kwam weg met een blauw oog, een kapotte neus, een geschaafde knie en een kapotte bril.

Archiefbeeld.
Archiefbeeld. Foto Lex van Lieshout/ANP

Wethouder Jan Zwiers van de gemeente Coevorden is woensdagochtend mishandeld tijdens een bezoek aan een woonwagenkamp in het dorp Steenwijksmoer. Dat bevestigt de politie Noord-Nederland tegenover NRC na een bericht op RTV Drenthe.

De wethouder bezocht het woonwagenkamp ter voorbereiding op een gesprek met een belangenvereniging van het Drenthse dorp. Een bewoner waardeerde dit niet en sloeg de wethouder.

Blauw oog

Zwiers verliet het terrein met een blauw oog, een kapotte neus, een geschaafde knie, een kapotte bril en een gescheurde broek. Hij heeft aangifte gedaan. De verdachte is aangehouden op verdenking van mishandeling. De politie is een onderzoek gestart en neemt getuigenverklaringen af.

De burgemeester van Coevorden, Bert Bouwmeester, zegt geschokt te zijn en verwerpt de mishandeling. “Wij kiezen in Coevorden voor een bestuursstijl waarbij we veel naar buiten gaan en zoveel mogelijk inwoners spreken. Het kan niet zo zijn dat je daarbij te maken krijgt met dit soort agressie, en beperkt wordt in je manier van besturen”, zegt hij tegen RTV Drenthe. Zwiers zet ondanks de aanval zijn bestuursstijl voort: “Ik wil toegankelijk zijn voor iedereen. Daar brengt dit incident geen verandering in”, zegt hij.