Directielid Nationaal Coördinator Groningen stapt op

Jeroen de Boer is na Hans Alders het tweede directielid van de Nationaal Coördinator Groningen dat opstapt.

Archiefbeeld van voormalig minister Henk Kamp (Economische Zaken, VVD) die in het provinciehuis in Groningen praat over het gasbesluit. Jeroen de Boer is de tweede van rechts.
Archiefbeeld van voormalig minister Henk Kamp (Economische Zaken, VVD) die in het provinciehuis in Groningen praat over het gasbesluit. Jeroen de Boer is de tweede van rechts. Foto Siese Veenstra/ANP

Jeroen de Boer stopt als directielid van de Nationaal Coördinator Gronigen (NCG). Hij is na de in mei opgestapte Hans Alders het tweede directielid dat de organisatie voortijdig verlaat. Volgens een verklaring van de NCG sloot de “ingezette koers niet aan bij zijn visie”.

Een verdere toelichting op het vertrek van De Boer wordt niet gegeven. Hij staat bekend als een vertrouweling van Alders. Zo was hij diens adviseur toen Alders commissaris van de koningin in Groningen (1996-2007) was. Alders stapte in mei op als Nationaal Coördinator Groningen uit onvrede over een besluit van minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat, VVD). Die zou zich volgens hem niet aan afspraken houden over de versterking van 1.600 Groningse huizen.

Volgens RTV Noord zou het opstappen van De Boer te maken hebben met de “verslechterde sfeer” bij de NCG sinds Alders er weg is. Waarnemend NCG Herman Sietsma zou met De Boer niet op één lijn zitten. Een woordvoerder van de NCG houdt het alleen bij de eerder gemelde verklaring dat De Boer het niet eens was met de ingezette koers.

De Boer stopt per 1 december.