Deel gebouwen TU Delft ontruimd na melding man met vuurwapen

Een grote politie-eenheid doorzocht de universiteit in Delft. Er is geen wapen aangetroffen. Een woordvoerder van de politie spreekt over een ‘loos alarm’.

Foto iStock

Een grote politie-eenheid heeft woensdagmiddag een deel van de universiteitsgebouwen van de TU Delft doorzocht na een melding over een man met een vuurwapen. De politie heeft geen vuurwapen aangetroffen, ook is er niemand aangehouden. Een woordvoerder van de politie spreekt over een “loos alarm”.

Bij de zoekactie waren zwaarbewapende agenten ingezet met kogelwerende vesten.

Twitter avatar POL_DenHaag Politie Den Haag Politieactie bij de #TUDelft wordt afgebouwd. Er is geen vuurwapen aangetroffen en er is niemand aangehouden. @PolDelft https://t.co/4C8MKoIyce

De TU Delft schrijft op Twitter dat de zoekactie plaatsvond op de faculteit 3mE. Op deze locatie wordt gedoceerd in Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Technische Materiaalwetenschappen. De andere gebouwen van de universiteit waren tijdens de zoekactie niet ontruimd, zegt een politiewoordvoerder.

 

Twitter avatar regio15 Redactie Regio15.nl Een grote politiemacht heeft zich verzameld bij een gebouw van de #TUDelft in #Delft. Agenten in zware steek- en kogelwerende vesten staan in de omgeving. https://t.co/ltaNEFNJVG