Thuiskok

Pompoen-kokossoep

Het is de ideale tijd voor pompoensoep. Deze is extra lekker dankzij de sereh, kokosmelk en lombok, maar ik hou dan ook van tegengestelde smaken die elkaar versterken.

Snipper de ui en hak de knoflook, lombok en gember fijn. Verhit de olie. Fruit de ui, knoflook, lombok en gember een paar minuten aan, totdat de ui zacht is. Voeg de ketumbar toe en bak een minuut mee. Hak de sereh in een paar stukken en kneus ze door er met de botte kant van een mes op te slaan. Doe samen met de pompoen en djeruk purut in de pan en schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat twintig minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur, verwijder de sereh en djeruk purut en pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg de kokosmelk toe en verwarm de soep nog even, maar laat haar niet meer koken. Breng op smaak met zout en peper en een beetje limoensap.