Extreem weer

Zeker zes doden door noodweer in Italië, ook in Oostenrijk code rood

Bij aanhoudend noodweer in Italië zijn maandag zeker zes doden gevallen, vooral door omgewaaide bomen, meldt persbureau AP. Het land wordt sinds zondag getroffen door krachtige windstoten en hevige regenbuien. De Italiaanse veiligheidsdiensten hadden zondag en maandag voor grote delen van het land code rood afgekondigd. Noord-Italië wordt getroffen door een sterk lagedrukgebied. Ook in delen van Oostenrijk geldt code rood en worden inwoners gewaarschuwd voor zware regenval en hevige windstoten. Lokale autoriteiten adviseren inwoners van diverse regio’s in het noorden van Italië, waaronder de provincies Ligurië en Veneto, en het eiland Sardinië, binnen te blijven. Scholen in getroffen gebieden wordt geadviseerd ook dinsdag nog gesloten te blijven. (NRC)