Brieven

Brieven

Foto Anefo

Wat was het heerlijk om vanmorgen met de zon in bed wakker te worden. Dankzij de wintertijd. Je moet er toch niet aan denken dat de zon in december pas na half tien zou opgaan. Een recept voor duistere gevoelens, depressies misschien.

Wat was het heerlijk van de zomer om tot laat in de avond bij licht van het mooie weer te kunnen genieten. Dankzij de zomertijd. Je moet er toch niet aan denken dat in juli de zon al om negen uur zou ondergaan. Een straf voor alle sporters, die ’s winters alleen in het weekeinde kunnen sporten.

Voor de meeste mensen is het helemaal niet erg om twee keer per jaar aan het tijdverschil te moeten wennen. We gaan ook nog eens op vakantie naar Engeland of Griekenland en nemen dat uur tijdverschil op de koop toe. Moeten we de voordelen van zomer- en wintertijd opgeven voor de veel kleinere groep, die er echt last van heeft? Wat mij betreft niet. Als de Europese Commissie de klok niet meer wil verzetten, dan roep ik onze regering op om, als Asterix, ons kleine landje niet over te geven.