Verdacht pakketje voor tv-zender CNN onderschept

Volgens de FBI lijkt het onderschepte pakket op de veertien andere explosieven die vorige week verstuurd werden.

De explosievenopruimingsdienst arriveert bij een postkantoor in Atlanta om het verdachte pakketje op te ruimen.
De explosievenopruimingsdienst arriveert bij een postkantoor in Atlanta om het verdachte pakketje op te ruimen. Foto John Spink/AP

In Amerika is maandag wederom een verdacht pakketje gevonden. Het pakket was onderweg naar het hoofdkantoor van nieuwszender CNN in de stad Atlanta in de staat Georgia en werd bij een postkantoor in die stad onderschept. Dat meldt Jeff Zucker, directeur van het tv-netwerk, op Twitter. Er was volgens hem geen direct gevaar.

Twitter avatar CNNPR CNN Communications Another suspicious package addressed to CNN has been intercepted. This time in Atlanta. All mail is being screened off site. Note from Jeff: https://t.co/I6TXSkoluQ

Volgens persbureau AP is de explosievenopruimingsdienst ter plaatse om het pakket te ruimen. De FBI zegt dat het onderschepte pakket lijkt op de veertien andere bompakketten die vorige week naar diverse bekende Amerikanen gestuurd werden, onder wie oud-president Barack Obama, Hillary Clinton en de activistische Hongaarse filantroop George Soros.

Arrestatie

Afgelopen vrijdag arresteerde de FBI een man uit Florida die volgens hen de reeks bompakketten verstuurde. De verdachte, de 56-jarige Cesar Sayoc, is een geregistreerde Republikein en fervent Trump-supporter met een lang strafblad. Hij verschijnt deze maandag voor het eerst voor de rechter. Over zijn motief is nog niets bekend. Wel zei Jeff Sessions, minister van Justitie, dat de man “politiek partijdig” was. Mits veroordeeld kan Sayoc tot vijftig jaar cel krijgen.

Arrestatie in Florida: Trump-aanhanger verdacht van sturen van reeks bompakketten

CNN was vorige week ook doelwit van de bompaketten. Een explosief en een envelop met wit poeder, geadresseerd aan CNN-commentator en voormalig CIA-chef John Brennan, werd woensdag aangetroffen in de postkamer van een CNN-kantoor in New York. Het leidde tot ontruiming van het kantoor in het Time Warner-gebouw.

In de verklaring laat CNN-directeur Zucker verder weten dat alle binnenlandse post aan de tv-zender onderzocht wordt op veilige locaties. Volgens hem is het daarom uitgesloten dat het pakket bij het hoofdkwartier van de televisiezender aan zou komen.