Podcast

The Presidential Podcast 60: Trump gaat voor de knock-out

Ondanks alles wat er om hem heen gebeurt – een gruwelijke massamoord in een synagoge, pijpbommen in de brievenbus van zijn politieke tegenstanders – gaat president Trump door in volle campagne-modus.

Hij pretendeert niet eens meer een president voor alle Amerikanen te zijn. Een riskante strategie, omdat alleen dat gedrag al gematigde kiezers kan afschrikken. Maar Trump weet heel goed wat er deze verkiezingen op het spel staat: de laatste twee jaar van zijn presidentschap vleugellam zijn of een definitieve knock-out voor de toch al aangeslagen Democraten. Zo constateren NRC-correspondent Bas Blokker en VPRO-presentator Chris Kijne in deze jubileum-editie van de Presidential Podcast.

Lees ook de reportage van correspondent Bas Blokker: Rouwenden in Pittsburgh laken Trumps harde taal