Real Madrid ontslaat coach Lopetegui

De 5-1 nederlaag tegen aartsrivaal FC Barcelona van zondag bezegelde het lot van de 52-jarige coach.

Lopetegui tijdens de 5-1 nederlaag tegen FC Barcelona van afgelopen zondag.
Lopetegui tijdens de 5-1 nederlaag tegen FC Barcelona van afgelopen zondag. Foto± Albert Gea/Reuters

Real Madrid heeft coach Julen Lopetegui ontslagen. Dat heeft het bestuur van de Spaanse voetbalclub maandag bekendgemaakt. Over het ontslag van Lopetegui werd vanwege de tegenvallende resultaten al langer gespeculeerd.

Voorlopig neemt Santiago Solari, de coach van het tweede elftal van de club, de taken van Lopetegui over. Volgens de club moet de beslissing “de dynamiek van het eerste team veranderen nu alle doelstellingen van dit seizoen nog haalbaar zijn”.

Het is crisis bij Real Madrid in aanloop naar de uitwedstrijd tegen FC Barcelona. Trainer Julen Lopetegui heeft een zege nodig.

Het bestuur van de club zegt te erkennen dat de kwaliteit van het team niet in verhouding staat tot de resultaten van dit seizoen. Real Madrid won tot nu toe slechts vier van de tien wedstrijden en staat negende in de Spaanse voetbalcompetitie. Zondag verloor de Madrileense club met 5-1 van aartsrivaal FC Barcelona.

De 52-jarige Julen Lopetegui werd in augustus aangesteld om clubicoon Zinédine Zidane te vervangen. Sterspeler Cristiano Ronaldo verruilde Real Madrid met ingang van dit seizoen voor de Italiaanse club Juventus.