Indonesië

Vliegtuig neergestort

Foto Hadi Sutrisno/AFP

Een Indonesisch passagiersvliegtuig met 189 inzittenden is in de nacht van zondag op maandag neergestort in zee, ten noorden van Java. De Indonesische autoriteiten houden er rekening mee dat niemand de crash heeft overleefd. Het toestel van Lion Air was voor een korte vlucht op weg van Jakarta naar Pangkal Pinang op het eiland Bangka, vlak bij Sumatra. De Javaanse luchtverkeersleiding kreeg al na dertien minuten het verzoek van de piloot om terug te mogen keren. Daarna ging het radiocontact verloren en stortte het vliegtuig, met 181 passagiers en acht bemanningsleden neer. Prijsvechter Lion Air tast naar eigen zeggen nog in het duister over hoe het nieuwe toestel heeft kunnen neerstorten. Op de foto familieleden van de inzittenden, op het vliegveld in Pangkal Pinang.