Engeland

Liverpool koploper, einde aan zegereeks van Arsenal

Liverpool is sinds zaterdag koploper in de Premier League. De ploeg van trainer Jürgen Klopp won op Anfield met 4-1 van Cardiff City en heeft drie punten meer dan regerend landskampioen Manchester City, dat nog een duel (deze maandag tegen Tottenham Hotspur) tegoed heeft. Mohamed Salah, die onlangs zijn vijftigste goal maakte voor Liverpool, opende tegen Cardiff de score. In de tweede helft bezorgden Sadio Mané (tweemaal) en Xherdan Shaqiri de ‘Reds’ een ruime zege.

In de achtervolging op de koploper verspeelde Arsenal twee punten. Bij Crystal Palace kwam de ploeg van trainer Unai Emery zondag niet verder dan 2-2. Daarmee kwam een einde aan de zegereeks van de ‘Gunners’ (elf overwinningen in alle competities). Chelsea won met 4-0 bij Burnley. De ploeg van trainer Maurizio Sarri staat – met een wedstrijd meer gespeeld dan Manchester City – nu tweede, op twee punten van Liverpool.

De laagst geklasseerde Engelse topclub – Manchester United (achtste) – versloeg op eigen veld Everton met 2-1. José Mourinho had Romelu Lukaku, die sinds 15 september niet meer had gescoord voor United, op de bank gezet. Paul Pogba zette United op voorsprong (rebound na een door hem zelf gemiste strafschop), Anthony Martial maakte de 2-0 en Gylfi Sigurdsson (strafschop) scoorde tegen. (NRC)