Boston Red Sox winnen negende titel World Series

In Los Angeles werden de Dodgers overklast met 5-1. Het is de vierde titel voor Red Sox sinds 2004, terwijl de Los Angeles Dodgers voor het tweede jaar op rij de finale verloren.

De Nederlanders Xavier Bogaerts (links) feliciteert teamgenoot Steve Pearce met één van de twee homeruns die hij zondagnacht sloeg.
De Nederlanders Xavier Bogaerts (links) feliciteert teamgenoot Steve Pearce met één van de twee homeruns die hij zondagnacht sloeg. Foto Sean M. Haffey/Getty

Honkbalploeg Boston Red Sox heeft in de nacht van zondag op maandag beslag gelegd op de World Series, de titel in de Amerikaanse Major League Baseball. In Los Angeles werden de Dodgers met 5-1 verslagen. Daarmee werd het 4-1 voor Red Sox in een best-of-sevenserie, niet meer in te lopen voor de Los Angeles Dodgers.

Boston Red Sox was al met afstand de beste ploeg in het reguliere seizoen, waarin het liefst 108 van de 162 wedstrijden in winst omzette. In de play-offs wonnen de Nederlander Xander Bogaerts en zijn ploeggenoten eerst van New York Yankees (3-1) en daarna ook van titelverdediger Houston Astros (4-1). In de World Series waren ze ook veel te sterk voor de Dodgers, die alleen de derde wedstrijd wisten te winnen, een slijtageslag over liefst achttien innings. Voor de ploeg uit Los Angeles was het de tweede verloren finale op rij. Vorig jaar legde het team met de Nederlandse pitcher Kenley Jansen het in de World Series af tegen de Astros.

MVP

Eerste honkman bij Red Sox Steve Pearce werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler (MVP) van de World Series. De 35-jarige Amerikaan verhuisde in juni van Toronto Blue Jays naar de Red Sox. Pearce sloeg drie homeruns in de World Series, waarvan twee in de laatste wedstrijd. “Honkbal is een grappige sport, je weet nooit waar dit spelletje je uiteindelijk brengt”, zei Pearce met tranen in zijn ogen. “Ik ben een lange reis achter de rug. Om hier nu met de beker te staan, is een droom die uitkomt.”