Bolderkarongeluk

Fabrikant van Stint vraagt faillissement aan

De fabrikant van de elektrische bolderkar Stint vraagt deze maandag faillissement aan bij de rechtbank. Eigenaar Edwin Renzen zegt in interviews met RTL Nieuws en de Volkskrant dat er in de nasleep van het ongeluk in Oss met een Stint geen geld meer binnenkomt. „Ik heb naar de cijfers gekeken: er komt al weken niets meer binnen. En er gaat alleen maar geld uit. We hebben nog net de salarissen er een keer uit kunnen persen. Maar dit is niet vol te houden.”

Door een dramatisch ongeval met een elektrische bolderkar van het merk Stint kwamen op 20 september vier jonge kinderen om bij een spoorwegovergang in Oss. Volgens voorlopige resultaten van het onderzoek naar de toedracht vormt de Stint een „potentieel veiligheidsrisico”. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur, VVD) besloot het voertuig voorlopig van de weg te halen.

Eigenaar Renzen zegt tegen RTL Nieuws dat er geen overleg meer mogelijk is met het ministerie over de eventuele toekomst van zijn Stint. Hij voelt zich gedwongen de stekker uit het bedrijf te trekken.

Er reden zo’n 3.500 Stints rond in Nederland, de meesten in de kinderopvang, maar ook postbezorgers en gemeenten maakten er gebruik van. De rechtbank beslist donderdag over de faillissementsaanvraag. (NRC)