2018

Beste jaar ooit

Foto’s Reuters, EPA

Ze eindigde het tennisjaar in mineur. In de halve finale van de WTA Finals in Singapore, het officieuze wereldkampioenschap, was Elina Svitolina net even te sterk: 5-7, 7-6 en 4-6. Maar als ze de nederlaag tegen de Tsjechische heeft verwerkt, zal ze ongetwijfeld met een goed humeur op vakantie gaan. Voor Kiki Bertens was 2018 het beste tennisjaar uit haar profcarrière, die in 2009 begon. Ze behoort echt tot de wereldtop en werd uitgeroepen tot ‘ Most Improved Player of the Year’ – haar opmars op de wereldranglijst van nummer 31 naar plaats negen bleef niet onopgemerkt. De 26-jarige Bertens won drie WTA-toernooien (in Charleston, Cincinnati en Seoul), speelde bij het grote graveltoernooi van Madrid de finale en haalde op gras – haar minst favoriete ondergrond – de kwartfinale van Wimbledon.