Vitesse wint met krappe cijfers van Fortuna Sittard

Vitesse overtuigde in Arnhem bepaald niet, maar de ploeg won de wedstrijd wel met 2-1.

Matus Bero scoort de 2-1.
Matus Bero scoort de 2-1. Foto ANP

Vitesse heeft zondag in eigen huis met 2-1 gewonnen van Fortuna Sittard. Door de krappe zege nestelde de club uit Arnhem een stuk steviger in de subtop van de Eredivisie. Vitesse staat voorlopig vijfde. Fortuna blijft door het verlies veertiende staan.

Maikel van der Werff zette het dit seizoen wat wisselvallige Vitesse al vroeg in de wedstrijd op voorsprong met een kopbal. Het was zijn eerste eredivisiegoal ooit voor de Arnhemmers. Vitesse controleerde de wedstrijd weliswaar, maar vlak voor rust maakte André Vidigal van Fortuna Sittard toch gelijk.

Na rust lag het tempo laag. Matus Bero bezorgde Vitesse met een omhaal uiteindelijk de winst. De Slowaak stond met zijn rug naar de goal toen hij de bal via de hoofden van twee Fortuna-spelers voor zijn voeten kreeg.

In de slotfase liet Vitesse zich terugzakken en loerde het op de counter om de wedstrijd definitief te beslissen. Doelpunten bleven echter aan beide zijden uit.

Voor de trainer van Fortuna Sittard, René Eijer, was het een bijzondere wedstrijd. Hij speelde ooit bij tegenstander Vitesse zijn beste wedstrijden als voetballer, tussen 1989 en 1993. In 1991 werd hij in Arnhem zelfs verkozen tot speler van het jaar. Hij stopte in 1993 abrupt met voetbal, nadat bij hem de ziekte multiple sclerose was geconstateerd.

Later op de dag won FC Urecht de derde competitiezege op rij. Het team van Dick Advocaat versloeg Willem II door in de 87ste minuut het enige doelpunt te scoren. SC Heerenveen klom op de ranglijst over AZ naar de achtste plek. De Friese ploeg won uit in Alkmaar met 3-2. (ANP)