Vijf doden bij helikoptercrash Leicester City

De Thaise eigenaar en miljardair Vichai Srivaddhanaprabha zat inderdaad in het toestel dat neerstortte vlakbij het stadion zaterdag.

Fans van Leicester City leggen bloemen bij het stadion van hun club, dichtbij de plek waar de helikopter van Vichai Srivaddhanaprabha verongelukte.
Fans van Leicester City leggen bloemen bij het stadion van hun club, dichtbij de plek waar de helikopter van Vichai Srivaddhanaprabha verongelukte. Foto Tim Keeton / EPA

Vichai Srivaddhanaprabha, de eigenaar van de Engelse voetbalclub Leicester City, zat inderdaad met nog eens vier mensen in de helikopter die zaterdag crashte vlakbij het stadion. Niemand heeft het ongeval overleefd, bevestigt de Britse politie zondag.

Hoewel de slachtoffers officieel nog geïdentificeerd moeten worden, heeft de politie zondag de identiteit van vijf mensen die in de helikopter zaten bekendgemaakt. Naast Srivaddhanaprabha gaat het om twee van zijn medewerkers, een piloot en een andere passagier. Verder raakte niemand gewond.

Lees het profiel van Srivaddhanaprabha: Voor hem was Leicester meer dan een speeltje

De helikopter stortte neer na de met 1-1 gelijkgespeelde wedstrijd tegen West Ham United. Het was enige tijd onduidelijk of Srivaddhanaprabha in de helikopter zat en of hij de crash wellicht had overleefd. Dat laatste blijkt dus niet het geval.

Opgestegen vanaf middenstip

Ooggetuigen vertelden zaterdag aan de Britse zender Sky Sports dat het toestel opsteeg vanaf de middenstip van het stadion, zoals het na elke wedstrijd doet, maar dat het na enkele seconden de controle verloor. De motor viel uit, waarna de helikopter neerstortte op de parkeerplaats naast het stadion. Er was veel vuur te zien.

Hulpdiensten probeerden tevergeefs mensen uit de helikopter te krijgen. De politie spreekt van een “verschrikkelijk tragisch incident”.

De Thaise miljardair Srivaddhanaprabha was populair in Leicester. Nadat hij de club in 2010 kocht, investeerde hij er miljoenen euro’s in. Het team werd vervolgens in 2016 voor het eerst in de geschiedenis kampioen van de Premier League.

Srivaddhanaprabha werd rijk met zijn succesvolle bedrijf King Power International, een keten van belastingvrije winkels. Volgens het tijdschrift Forbes was hij een van de tien rijkste mannen van Thailand. Het blad schatte zijn vermogen op 4,9 miljard dollar.