Twee fietsers overleden bij aanrijding in Goes

Het gaat om een man en een vrouw. De bestuurder van de auto die de twee aanreed, is door de politie aangehouden.

Foto Lex van Lieshout / ANP

Bij een verkeersongeluk in Goes zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee fietsers om het leven gekomen. Dat meldt de politie in Zeeland. De twee fietsers werden rond 04.15 uur op een oversteekplaats aangereden door een auto, op de kruising van de Van de Spiegelstraat en de Kloetingseweg.

De opgeroepen ambulances en traumahelikopter konden niets meer doen om de slachtoffers te redden, zij overleden ter plekke. Over hun identiteit is nog weinig bekend. De politie heeft alleen bekendgemaakt dat het om een man en een vrouw gaat. Op Instagram schrijven wijkagenten dat “jonge levens” zijn verloren.

Bestuurder had gedronken

Uit een blaastest is gebleken dat de 19-jarige bestuurder van de zwarte Peugeot 206 die de twee fietsers aanreed te veel had gedronken. Hij is aangehouden en zit intussen vast in een politiecel, waar hij zal worden verhoord.

Twitter avatar Politie_Zeeland Politie_Zeeland Update mbt dodelijk ongeval #Goes: Uit een ademanalyse die bij de bestuurder is afgenomen blijkt dat hij teveel had gedronken. De man is overgebracht naar een politiecellencomplex en zal daar gehoord worden. Over de identiteit van de twee slachtoffers is nog niets bekend.

Bij de oversteekplaats waar de twee fietsers werden aangereden, vond al eens eerder een fataal ongeluk plaats, meldt de website Hulpverlening & Veiligheid in Zeeland. In de late avond van zondag 15 september 2008 overleed een 81-jarige fietser er nadat hij werd aangereden door een personenauto.

Dezelfde website meldt ook dat de bestuurder van de Peugeot na het ongeval met zijn zwaar beschadigde voertuig nog zo’n 450 meter is doorgereden, om uiteindelijk te stoppen op de Patijnweg. Direct na het ongeval hebben zich meerdere getuigen bij de politie gemeld. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld.

Het incident vond vlakbij spoorwegovergang Ockenburgh plaats.