Fenerbahçe ontslaat trainer Phillip Cocu

De Turkse topclub leed zondag met 3-1 thuis een vijfde nederlaag van het seizoen.

Philip Cocu moet per direct vertrekken als trainer van Fenerbahçe.
Philip Cocu moet per direct vertrekken als trainer van Fenerbahçe. Foto AFP

De Turkse voetbalclub Fenerbahçe heeft zondag per direct hoofdtrainer Philip Cocu ontslagen, kort na de vijfde competitienederlaag eerder op dag. De topclub uit Istanbul verloor met 3-1 thuis van MKE Ankaragücü uit Ankara.

Lees meerover de overstap van Cocu

Dat betekent een snel einde voor de Nederlandse oud-Oranjespeler in Turkije. De voormalig PSV-trainer stapte in juni over , maar het lukte niet om met Fenerbahçe de Champions League te bereiken. De club werd in de derde voorronde uitgeschakeld door Benfica.

Tijdens de competitie in Turkije kreeg hij het team ook niet aan de praat: in tien wedstrijden werd maar zeven keer gescoord. De negentienvoudig landskampioen staat met negen punten nog maar een paar plekken boven de degradatiestreep.

Cocu, die maandag 48 wordt, was vijf jaar hoofdtrainer van PSV. De Eindhovense club werd onder zijn leiding drie landskampioenschap. Ook bereikte de voormalig speler van Oranje als hoofdtrainer van PSV de achtste finale van de Champions League.