WTA Finals tennis

Schuurs uitgeschakeld, Kiki Bertens tegen Elina Svitolina

Demi Schuurs is samen met haar Belgische partner Elise Mertens uitgeschakeld op het dubbeltoernooi van de WTA Finals in Singapore. Het duo werd vrijdag in iets meer dan een uur verslagen door de Australische Ashleigh Barty en de Amerikaanse Coco Vandeweghe. Het werd 6-1, 6-4. Ondanks het niet halen van de halve finales op het eindtoernooi, is de 25-jarige Schuurs bezig aan haar beste seizoen ooit. Ze won dit jaar al zeven titels met vier verschillende dubbelpartners, goed voor een half miljoen euro aan prijzengeld. In januari stond Schuurs nog op de veertigste plek van de wereldranglijst. Nu, tien maanden later, staat ze op de zevende plaats.

Kiki Bertens neemt het deze zaterdag (10.00 uur Nederlandse tijd) in de halve eindstrijd van de WTA Finals op tegen de Oekraïense tennisster Elina Svitolina. Door een overwinning van Sloane Stephens op Angelique Kerber (6-3, 6-3), werd Stephens ongeslagen winnaar in haar groep. Daardoor neemt zij het op tegen de nummer 2 van de andere groep, de Tsjechische Karolina Pliskova (13.30 uur). Bertens (26) speelde twee keer eerder tegen de twee jaar jongere Svitolina, die net als Stephens nog geen nederlaag heeft geleden op dit eindtoernooi in Singapore. Twee jaar geleden verloor ze op de WTA Elite Trophy van de Oekraïense, dit jaar won Bertens in Cincinnati. (ANP)