Tientallen gewonden bij voetbalrellen Duitsland

Hooligans gingen politie te lijf met deuren, vlaggenmasten en hekken. Vier agenten raakten gewond.

Hertha BSC-fans steken vuurwerk af in het stadion.
Hertha BSC-fans steken vuurwerk af in het stadion. Foto Friedemann Vogel / EPA

Bij rellen tijdens een voetbalwedstrijd tussen de Duitse Bundesliga-clubs Borussia Dortmund en Hertha BSC zijn zaterdagavond zeker 45 mensen gewond geraakt. Dat melden Duitse media. Het is niet duidelijk hoeveel relschoppers zijn aangehouden.

Hooligans van Hertha BSC keerden zich kort na de aftrap in het Dortmund-stadion tegen de politie. Aanwezigen schopten en sloegen agenten en staken vuurwerk af. Ook richtten ze vernielingen aan en vielen zij later politieagenten aan met onder meer deuren, hekken en vlaggenmasten.

Pepperspray

Zeker 35 aanwezigen raakten gewond doordat ze pepperspray in hun ogen gespoten kregen. Vier agenten raakten gewond door fysiek geweld. Door de rookontwikkeling moesten zeker tien supporters medisch moeten worden behandeld.

De politie heeft camerabeelden van de relschoppers en gaan die onderzoeken. De wedstrijd werd gewoon uitgespeeld en eindigde in 2-2. Hertha BSC heeft het gedrag van de hooligans scherp veroordeeld.