Migranten tentenkamp langs A67 komen uit Irak

De migranten wilden geen asiel aanvragen in Nederland en zijn inmiddels weer op pad. De politie weet niet waar ze naartoe gaan.

Het tentenkamp van de migranten uit Irak in de bossen van het Brabantse Bladel.
Het tentenkamp van de migranten uit Irak in de bossen van het Brabantse Bladel. Foto ANP/GinoPress

De migranten die verbleven in het vrijdag door de politie ontruimde vluchtelingenkamp langs de A67 bij Bladel, zijn Irakezen. Vermoedelijk waren ze op weg naar Engeland, zegt een politiewoordvoerder. Ze wilden geen asiel aanvragen in Nederland en hebben zaterdagochtend op eigen verzoek het azielzoekerscentrum in Budel verlaten.

De politie weet niet waar de dertig volwassenen en acht kinderen nu naartoe gaan. Volgens de woordvoerder is de groep geadviseerd terug te keren naar Irak. Het is onduidelijk hoe lang ze in het tentenkamp vlakbij de Belgische grens verbleven. Voordat ze daar aankwamen, maakten ze een reis door meerdere Europese landen.

Het tentenkamp werd vrijdag ontruimd na een binnengekomen tip bij de politie. De migranten werden overgebracht naar het azc in Budel.

Twitter avatar politieob Politie Oost-Brabant Uit onderzoek is gebleken dat de vluchtelingen die werden aangetroffen in #Bladel uit Irak komen. Vermoedelijk op doorreis naar Engeland. Zij willen geen asiel aanvragen in Nederland en vanochtend hebben zij op eigen verzoek het AZC in Budel verlaten.