Helikopter eigenaar Leicester City neergestort

Volgens een bron van de BBC was Vichai Srivaddhanaprabha aan boord ten tijde van de crash. Reuters meldt dat ook zijn dochter onder de vijf inzittenden was.

Archieffoto uit 2015
Archieffoto uit 2015 Foto Oli Scarff / AFP

Bij het stadion van de Engelse voetbalclub Leicester City is zaterdag de helikopter van clubeigenaar Vichai Srivaddhanaprabha neergestort, meldt Sky Sports. Het ongeluk gebeurde na afloop van de wedstrijd van zijn ploeg. Volgens de BBC was Srivaddhanaprabha onder de vijf inzittenden.

Twitter avatar leicspolice LeicestershirePolice We are dealing with an incident in the vicinity of the King Power Stadium. Emergency services are aware and dealing.

Persbureau Reuters meldt zondagochtend dat ook de dochter van de clubeigenaar in de helikopter zou hebben gezeten. Het is nog onduidelijk hoeveel slachtoffers zijn gevallen. Of iemand in de helikopter de crash heeft overleefd is volgens Reuters ook zondag nog onbekend.

Hulpdiensten rukten uit naar een parkeerplaats nabij het King Power Stadium van de club, waar de helikopter rond 20.30 uur Britse tijd neerstortte. Ooggetuigen vertelden aan de Britse zender Sky Sports dat het toestel opsteeg vanaf de middenstip van het stadion, zoals het na elke wedstrijd doet, maar dat het na enkele seconden de controle verloor. De motor viel uit, waarna de helikopter neerstortte en er veel vuur te zien was.

Vliegtraditie

De eigenaar van de club wordt meestal na de duels van Leicester City vanaf het veld van het stadion opgepikt. Leicester City had eerder op de avond met 1-1 gelijkgespeeld tegen West Ham United (1-1).

Toen de helikopter neerstortte, was het druk op de parkeerplaats. Ooggetuigen melden dat veel aanwezigen renden voor hun levens.

De Thaise miljardair Srivaddhanaprabha, die zijn fortuin verdiende met King Power International, een keten van belastingvrije winkels, kocht de voetbalclub in 2010. Hij investeerde miljoenen in de club, en in 2016 werd Leicester City voor het eerst in de geschiedenis kampioen van de Premier League. Supporters dragen hem sindsdien op handen.

Medewerkers van King Power International hadden zaterdag geen commentaar op het ongeluk, en deden geen mededelingen over de vraag of Srivaddhanaprabha aan boord was.

Topspelers van de club, onder wie Ben Chilwell, lieten hun zorg blijken op Twitter.

Twitter avatar BenChilwell Ben Chilwell Speechless..๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ™๐Ÿผ๐Ÿ™๐Ÿผ

Ook een groot aantal andere voetclubs, waaronder AC Milaan, spraken hun medeleven uit.

Twitter avatar acmilan AC Milan Following the tragedy that hit Leicester football club, AC Milanโ€™s deepest thoughts go to the city, the team and the fans. ๐Ÿ™๐Ÿผ