CU wil Mirjam Bikker als lijsttrekker Eerste Kamer

Als de partijleden van de ChristenUnie instemmen met de voordracht, is Bikker de eerste vrouwelijke lijsttrekker voor de partij in de landelijke politiek.

Mirjam Bikker van de ChristenUnie.
Mirjam Bikker van de ChristenUnie. Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP

De partijtop van de ChristenUnie wil dat Mirjam Bikker de lijsttrekker wordt van de partij bij de Eeste Kamerverkiezingen in mei. Als de leden van de ChristenUnie eind november tijdens het partijcongres instemmen met de voordracht, wordt zij de eerste vrouwelijke lijsttrekker voor de partij in de landelijke politiek.

Op Twitter schrijft de politica blij te zijn met de voordracht. De 36-jarige Bikker, die sinds 2015 in de senaat zit, was eerder fractievoorzitter voor de partij in de Utrechtse gemeenteraad. De beoogd lijsttrekker volgt Roel Kuiper op, die na de verkiezingen stopt. Momenteel bezet de ChristenUnie drie zetels in de Eerste Kamer.

De verkiezingen voor de senaat worden spannend voor de coalitie. Die dreigt namelijk zijn minimale meerderheid van 38 zetels te verliezen. Gebeurt dat, dan is de coalitie aangewezen op steun van de oppositiepartijen.

Twitter avatar mirjambikker Mirjam Bikker Dank voor alle felicitaties en goede woorden! En verder geen zorgen… ik moet dit niet, heb er wel veel zin in! 😉 https://t.co/A7iB01ytW7