Politie ontruimt tentenkamp met migranten in bos langs A67

In het bos stonden zes tenten waar 38 migranten bivakkeerden, onder wie tien kinderen. Het is nog onduidelijk hoelang ze hier verbleven.

De politie Oost-Brabant ontdekte vrijdagmiddag een tentenkamp met 38 migranten, onder wie tien kinderen, in een bos vlakbij de Belgische grens.
De politie Oost-Brabant ontdekte vrijdagmiddag een tentenkamp met 38 migranten, onder wie tien kinderen, in een bos vlakbij de Belgische grens. Foto ANP/Ginopress

In een bos langs de A67 vlakbij de Belgische grens heeft de politie vrijdagmiddag een tentenkamp met migranten ontdekt. Het is onduidelijk hoelang de 38 migranten, onder wie tien kinderen, hier verbleven. De politie Oost-Brabant heeft het tentenkamp ontruimd en de mensen in bussen naar het asielzoekerscentrum in Budel gebracht.

Volgens de politie verkeert iedereen in goede gezondheid. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Twitter avatar politieob Politie Oost-Brabant We hebben een zestal tenten aangetroffen in het bosgebied langs snelweg A67, vlak voor de Belgische grens. Verbleef een groep van 30 vermoedelijk illegale vluchtelingen waarschijnlijk al enige tijd. Ook enkele kinderen. Zijn allen in goede gezondheid.

Tip bij de gemeente

Bij de Brabantse gemeente Bladel kwam een tip binnen over het tentenkamp waarna de politie op onderzoek ging. Het vermoeden is dat het gaat om “illegale vluchtelingen”, zegt een woordvoerder van politie Oost-Brabant. In de komende uren proberen agenten de identiteit te achterhalen van de mensen. Het is ook nog niet duidelijk hoelang de migranten in het bos verbleven.

Bij de ontruiming werd een groot team agenten ingezet, een aantal droeg kogelwerende vesten. Volgens de woordvoerder nam de politie “het zekere van het onzekere”. Ze hadden geen idee van wat ze zouden aantreffen. Ook was het niet bekend dat er kinderen verbleven in het tentenkamp.