Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Oeigoeren bidden in een moskee in de West-Chinese stad Hotan.
Oeigoeren bidden in een moskee in de West-Chinese stad Hotan. Foto Greg Baker / AFP
 1. Waarom de meeste orgaandonoren in India vrouwen zijn

  Toen een journaliste van de Indiase krant The Hindu sprak met een arts omdat ze mogelijk een deel van haar lever wilde afstaan, vroeg hij of ze onder druk was gezet. “In Indiase families wordt vrouwen vaak opgedragen om te doneren”, was zijn uitleg. Correspondent Eva Oude Elferink tipt daarover dit verontrustende verhaal.

 2. Als vader AfD stemt

  Correspondent Juurd Eijsvoogel las in Der Taggesspiegel een mooi en hartverscheurend verhaal over een zoon die ontdekt dat zijn vader AfD heeft gestemd - en wat er dan in de familie gebeurt.

 3. ‘Europa moet Italië helpen om niet onderuit te gaan’

  Correspondent Caroline de Gruyter tipt een stuk van Project Syndicate waarin Jim O’Neill, tegenwoordig directeur van de denktank Chatham House, betoogt dat Europa Italië moet helpen om niet onderuit te gaan.

 4. Wat gebeurt er met de verdwenen Oeigoeren in China?

  Correspondent Toon Beemsterboer tipt een prachtige productie van de BBC over interneringskampen voor moslims in China. De zender heeft nieuw bewijs voor het bestaan van de kampen en sprak onder meer met een Oeigoer in Istanbul die in een van de kampen heeft gezeten.

 5. Waarom het wereldwijde recyclingsysteem is ontwricht

  Correspondent Melle Garschagen las een boeiend stuk in de Financial Times over hoe de handel in afval wereldwijd is ontwricht nu China de poort gesloten heeft. Met mooi beeld van fotograaf Kadir van Lohuizen.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.