Affaire-Khashoggi

Handelsmissie naar Saoedi-Arabië gaat definitief niet door

De handelsmissie onder leiding van minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag (D66) naar Saoedi-Arabië gaat definitief niet door. Dat heeft premier Rutte donderdagavond bekendgemaakt. Nu het zeker is dat de journalist Jamal Khashoggi is omgebracht, is de missie, gepland op 9 tot en met 12 december, geannuleerd. Eerder had minister Hoekstra (Financiën, CDA) zijn bezoek aan Riad voor een investeringsconferentie al afgezegd, nadat er steeds meer berichten over de moord naar buiten waren gekomen. Salah Khashoggi, zoon van de columnist, heeft Saoedi-Arabië inmiddels verlaten en is op weg naar de VS. Hij heeft zowel de Saoedische als de Amerikaanse nationaliteit, maar tegen hem gold een uitreisverbod. Het koninkrijk hief dat donderdag op. (NRC)