Zaak-Khashoggi

Saoedische kroonprins spreekt voor eerst over moord Khashoggi

De Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman, van wie wordt vermoed dat hij verantwoordelijk is voor de moord op journalist Jamal Khashoggi in Turkije, heeft woensdag voor het eerst over de zaak gesproken. De 33-jarige kroonprins zei op een conferentie in Riad dat de moordenaars van Khashoggi gestraft zullen worden, meldt persbureau Reuters. Volgens de prins zal de Saoedische overheid samenwerken met de Turken „om resultaten te boeken”. Hij noemde de samenwerking „bijzonder”, ondanks felle kritiek van de Turkse president Erdogan. Erdogan noemde de moord een vooropgezet plan waarover Riad had gelogen. Bin Salman zei: „Het incident is zeer pijnlijk voor alle Saoediërs. Het incident is niet te rechtvaardigen. Het recht zal uiteindelijk zegevieren.” (NRC)