Thuiskok

Geitencurry

James Whetlor wilde dit recept vanwege zijn hoge ‘klassieker’-gehalte bijna niet opnemen in zijn kookboek.

Doe de vleesblokjes in een kom en schep ze om met het citroensap; laat vijf minuten staan. Voeg de knoflook, scotch bonnet, een eetlepel kerriepoeder, de tijm, lente-ui, het gemberpoeder, de helft van de olie, een halve theelepel zout en halve theelepel peper toe en meng alles goed. Dek de kom af en zet het vlees minimaal twee uur in de koelkast. Neem het vlees uit de koelkast en laat minimaal dertig minuten op kamertemperatuur komen.

Verhit de resterende olie met de suiker in een pan op hoog vuur. Voeg de ui toe en bak hem in vijf minuten zacht. Doe de tomatenpuree en de rest van het kerriepoeder erbij en bak alles nog twee minuten. Doe het vlees in de pan en schep het goed om. Zet het vuur halfhoog en bak het vlees twintig minuten; schep om zodat het niet aanbakt. Schenk 2,5 dl water in de pan, dek de pan af en laat het vlees 1-2 uur sudderen op laag vuur, tot het gaar is. Voeg water toe als het gerecht te droog wordt.

Breng het gerecht op smaak met zout, peper en/of kerriepoeder. Doe dan de aardappels in de pan en kook ze gaar in ongeveer dertig minuten. Laat voor een heel dikke curry de aardappels koken tot ze uit elkaar vallen.