Politie vindt handgranaat in Amsterdamse Bijlmer

Rond vier uur ‘s nachts ontving de politie meldingen van schoten op het Bijlmerplein. Er werden geen gewonden aangetroffen.

Foto Lex van Lieshout/ANP

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag in Amsterdam Zuidoost een handgranaat gevonden. Ook ontving zij meldingen dat er in de Bijlmer schoten zouden zijn gelost, maar bij inspectie geen gewonden aangetroffen.

Lees ook: Handgranaat is steeds vaker een crimineel dreigmiddel

Donderdagochtend deed een specialist op het gebied van explosieven onderzoek waarna het explosief door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie onschadelijk werd gemaakt. Op beelden van de NOS is de handgranaat te zien. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Rond vier uur ‘s nachts ontving de politie meldingen van schoten op het Bijlmerplein. Bij aankomst werd het explosief aangetroffen, volgens de NOS lag deze op ongeveer twee meter van een restaurant. Waarom het daar is geplaatst, is nog onduidelijk - de recherche doet onderzoek met behulp van camerabeelden. Wat betreft de knallen tast de politie in het duister. Op het plein werden geen kogelgaten of lege hulzen aangetroffen.

Eind september werd er voor de deur van een sportschool in Amsterdam-Zuid ook al een handgranaat geruimd. In de nacht van dinsdag op woensdag werden in de hoofdstad ook al twee explosieven gevonden. Tussen de vondst van de die handgranaten afgelopen week zou geen verband bestaan, schrijft Het Parool.

Twitter avatar Politie_Adam Politie Amsterdam eo Rond 04.00 uur meerdere meldingen dat er mogelijk schoten zijn gehoord en voertuigen zijn weggereden aan het Bijlmerplein. We treffen geen gewonde(n) aan, wel ligt er een voorwerp op straat dat vermoedelijk een handgranaat is. Onderzoek is gaande. Getuige geweest? Bel 0900-8844.