Doden door overstroming tijdens schoolreisje in Jordanië

Tijdens een schoolreisje werd een schoolbus meegesleurd door het water. Zeker 18 kinderen en docenten kwamen om het leven.

Een man zoekt naar overlevenden van de overstroming nabij de Dode Zee in Jordanië
Een man zoekt naar overlevenden van de overstroming nabij de Dode Zee in Jordanië Foto Muhammad Hamed/Reuters

Door een overstroming in Jordanië zijn donderdag ten minste achttien mensen om het leven gekomen. Het gaat voornamelijk om kinderen jonger dan veertien jaar die tijdens een schoolreisje in de buurt van de Dode Zee werden overvallen door het water, zegt een politiechef volgens persbureau Reuters tegen de staatstelevisie. Ook kwamen mensen om het leven die in het gebied aan het picknicken waren. Zeker 34 mensen moesten worden gered.

Volgens een getuige werd de schoolbus met daarin 37 kinderen een vallei ingesleurd. Het incident speelde zich af in het populaire gebied Zara Maeen waar heetwaterbronnen te vinden zijn, meldt The Jordan Times.

Tijdens de reddingsoperatie zijn helikopters en het leger ingezet. Sommige overlevenden zijn er ernstig aan toe, vermoedelijk zal het aantal doden nog toenemen. Honderden familieleden hebben zich enkele kilometers van het gebied bij een ziekenhuis verzameld.

Israël, dat ook aan de Dode Zee grenst, zegt op verzoek van Jordanië een zoekteam te hebben ingezet om mee te helpen. De Jordaanse koning Abdullah heeft een bezoek aan Bahrein afgezegd vanwege de overstroming.