Derde kwartaal

Heineken verkoopt meer bier dankzij warme zomer

Bierbrouwer Heineken heeft mede door de warme zomermaanden meer bier aan de man gebracht dan een jaar eerder. In alle regio’s waar de brouwer actief is, was in het derde kwartaal sprake van groei. Vooral de omzet van bier van het eigen merk steeg volgens het bedrijf. De een na grootste brouwer van de wereld verkocht 4,6 procent meer bier. Dat komt neer op 62,6 miljoen hectoliter, waarvan 10,3 miljoen onder het merk Heineken (plus 9 procent).

Heineken behaalde over de eerste negen maanden een winst van 1,6 miljard euro. Dit was een jaar eerder nog krap 1,5 miljard euro. De brouwer handhaafde zijn verwachtingen voor heel 2018. Over de eerder aangekondigde deal met de Chinese biergigant CR Beer zei Heineken slechts dat momenteel aan de details van de overeenkomst wordt gewerkt. CR gaat onder licentie Heineken-merken verkopen via zijn netwerk in China.

Concurrent Carlsberg plukt de vruchten van het aanhoudend warme weer in West-Europa. De Deense bierbrouwer zag de omzet en winst door het mooie weer toenemen. Carlsberg stelde woensdag zelfs zijn winstverwachting iets omhoog bij. (ANP)