Thuiskok

Geitenburgers

Als u wel eens eerder zelf hamburgers heeft gemaakt, dan zal dit recept weinig verrassingen voor u kennen. Wat het bijzonder maakt, zijn de condimenten en marinade: halloumi, tzatziki en kruiden als kaneel en komijnpoeder.

Meng de rode-uienringen met het zout en het citroensap en zet ze apart. Meng in een grote kom het gehakt, de geraspte ui, eventueel de knoflook, de chilivlokken, kaneel, komijn, munt en het zout. Meng alles met uw handen maar kneed niet te lang. Verdeel het gehakt in vieren en vorm van elke portie een burger die in doorsnee een centimeter groter is dan de broodjes en aan de rand iets dikker dan in het midden. Laat ze minstens dertig minuten rusten zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen. Meng de gezouten uienringen met de peterselie en olijfolie.

Bak voor het eten de plakken halloumi dertig seconden aan elke kant in de olijfolie, tot ze goudbruin en krokant zijn. Neem de plakken uit de pan en zet ze apart. Leg de burgers in de hete pan en bak ze ongeveer vijf minuten aan elke kant, zodat ze vanbuiten krokant en vanbinnen net gaar zijn. Leg op de onderste helft van de broodjes een blad sla, twee eetlepels tzatziki, een burger, twee plakken halloumi, wat uienringen en plakjes tomaat.