Bertens leek op weg naar nieuwe stunt tegen Stephens

Bertens stond in de derde set met 2-0 voor tegen Stephens, maar verloor uiteindelijk in drie sets. Ze moet de laatste wedstrijd winnen tegen Osaka voor plaatsing in de halve finale.

Kiki Bertens in actie tijdens de WTA Finals in Singapore.
Kiki Bertens in actie tijdens de WTA Finals in Singapore. Foto Roslan Rahman/AFP

Een nieuwe stunt leek in de maak voor Kiki Bertens op de WTA Finals in Singapore. In de derde set stond de Nederlandse tennister woensdag met 2-0 voor tegen Sloane Stephens, maar het lukte deze keer niet om na een ingreep van coach Raemon Sluiter de partij over de streep te trekken. Na 2 uur 21 minuten won de Amerikaanse met 7-6 (4), 2-6, 6-3.

Bertens begon het officieuze WK voor tennissters met een zeer knappe overwinning op Angelique Kerber. Bij een overwinning op Stephens had de 26-jarige tennisster uit Wateringen zich geplaatst voor de halve finales. Nu moet ze de laatste wedstrijd winnen van Naomi Osaka voor plaatsing. De Japanse tennisster heeft beide duels verloren. Eerder op woensdag was Kerber met 6-4, 5-7 6-4 te sterk.

Stroef begin

Net als in haar eerste wedstrijd tegen de Duitse Kerber, begon Bertens zeer stroef aan de wedstrijd. Ze keek binnen korte tijd tegen een 0-3 achterstand aan. Door aanvallender spel kwam Bertens beter in haar ritme wat ervoor zorgde dat Stephens, de nummer zes van de wereld, meer fouten ging maken. De Nederlandse wist een tiebreak af te dwingen, maar liet op dit belangrijke moment in de wedstrijd weer grillig tennis zien.

Lees ook: Tenniscoach Raemon Sluiter: ‘Het is heel belangrijk dat Kiki zich eerst uit’

In de tweede set was de 25-jarige Amerikaanse tennisster de weg kwijt. Zij leverde maar liefst vier keer haar service in. In de beslissende derde set begon Bertens zeer sterk, ze kwam op een 2-0 voorsprong en verloor door een paar missers de controle over de wedstrijd. Coach Sluiter, die in de partij tegen Kerber nog een belangrijke motivatiespeech gaf, probeerde Bertens weer vertrouwen te geven. Het mocht nu niet baten, Stephens won vier games op rij en sleepte de overwinning binnen. Met twee zeges is de Amerikaanse tennisster bijna zeker van de halve finale. (Bericht deels op basis van het ANP).