Filmoverzicht: ‘Sisters Brothers’ is bijzondere western, ‘The Girl in the Spider’s Web’ is ridicuul én stijlvol

Recensies Naar de film deze week? De premières op een rij. ‘The Sisters Brothers’ is een onvoorspelbare western vol contrasten, met prachtige locaties en camerawerk, en een ijzersterke cast. De nieuwste film in de Millenniumreeks is een vlot en onderhoudend actiespektakel.

 • ●●●●

  The Sisters Brothers: Western

  ‘The Sisters Brothers’ is een onvoorspelbare western vol contrasten, met prachtige locaties en camerawerk, en een ijzersterke cast. De opmerkelijke film stemt tot nadenken. Lees de recensie: Kletsende huurmoordenaars in heel ongewone western

  Regie: Jacques Audiard. Met: Joaquin Phoenix, John C. Reilly, Jake Gyllenhaal, Riz Ahmed. In: 37 bioscopen

 • ●●●●●

  The Girl in the Spider’s Web: Actiethriller

  De nieuwste film in de Millenniumreeks is een vlot en onderhoudend actiespektakel. Maar voor de fans moet het hoogverraad zijn: waar is de paranoïde schaduwwereld van Stieg Larsson gebleven? Lees de recensie: ‘The Girl in the Spider’s Web’: ridicuul én stijlvol

  Regie: Fede Alvarez. Met: Claire Foy, Sylvia Hoeks, LaKeith Stanfield, Sverrir Gudnason. In: 88 bioscopen

 • ●●●●●

  De Dirigent: Biopic

  Antonia Brico moet een licht bezeten, indrukwekkende vrouw zijn geweest. Maar dat komt in ‘De Dirigent’ niet goed uit de verf. Lees de recensie: Film over indrukwekkende vrouw mist vaart

  Regie: Maria Peters. Met: Christanne de Bruijn, Benjamin Wainwright, Gijs Scholten van Aschat. In: 94 bioscopen

 • ●●●●●

  Het hut syndicaat: Documentaire

  De Mexicaanse filmmaker Diego Gutiérrez gebruikte een wildkookboek om via voedsel de Nederlandse maatschappij te leren begrijpen. Was dat wel zo’n goed idee? Lees de recensie: Kookboek als leidraad om Nederland te leren kennen

  Regie: Diego Gutiérrez. In: 14 bioscopen

 • ●●●●●

  Het voorval – o en de mythe: Documentaire

  ‘Het voorval’ draait om een jongen die in de oorlog een Duitse soldaat doodt, een gebeurtenis waarover kunstenaar Armando veel schreef. Maar is het echt gebeurd, gemythologiseerd of pure fictie? Lees de recensie: Kunstenaar Armando blijft weerbarstig in ‘Het voorval’

  Regie: Sjors Swierstra & Roelof Jan Minneboo. In: 13 bioscopen

 • ●●●●●

  Life Itself: Drama

  ‘Life Itself’ is een film als een conceptalbum: een complex romantisch drama, met daaromheen een raamvertelling en muziek van Bob Dylan. De film bezwijkt onder zijn ambities. Lees de recensie: Grote emoties slecht doorvoeld

  Regie: Dan Fogelman. Met: Oscar Isaac, Olivia Wilde, Annette Bening, Mandy Patinkin, Olivia Cooke, Antonio Banderas. In: 35 bioscopen

 • ●●●●●

  RBG: Documentaire

  Een voorvechtster van emancipatie met een grote staat van dienst: rechter bij het Hooggerechtshof Ruth Bader Ginsburg is in de VS een fenomeen. Over haar is nu een documentaire gemaakt. Lees de recensie: Een broos links icoon in het Amerikaanse Hooggerechtshof

  Regie: Julie Cohen, Betsy West. In: 10 bioscopen

 • ●●●●

  Las herederas: Drama

  De vrouwen in ‘Las herederas’ moeten rollen spelen om zich staande te houden in een patriarchale maatschappij. Debuterend regisseur Marcelo Martinessi vertelt het verhaal met humor en mededogen. Lees de recensie: ‘Las herederas’: laat volwassen worden in Paraguay

  Regie: Marcelo Martinessi. Met: Ana Brun, Margarita Irun, Ana Ivanova. In: 9 bioscopen