De Jong houdt hoop PSV levend na late goal

Na twee verloren wedstrijden, pakte PSV in de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur het eerste punt (2-2) in de groepsfase van de Champions League.

Foto ANP

Er is nog een zeer kleine kans dat PSV zich plaatst voor de volgende ronde van de Champions League. In eigen huis speelden de Eindhovenaren met 2-2 gelijk tegen Tottenham Hotspur door een late goal van aanvoerder Luuk de Jong. Het was het eerste punt voor PSV na de verloren wedstrijden tegen Barcelona en Inter Milaan.

PSV-trainer Mark van Bommel voorzag een wedstrijd met weinig goals, maar daar was geen sprake van. Zijn ploeg kwam na een klein half uur enigszins gelukkig op voorsprong door een grote fout van oud-Ajacied Toby Alderweireld. De Belgische verdediger van Tottenham Hotspur dacht de bal terug te spelen op keeper Hugo Lloris, maar verslikte zich in de razendsnelle Mexicaanse sterspeler van PSV, Hirving Lozano. Hij werkte de bal via het been van Alderweireld over de doelman.

Rode kaart Lloris

Al te lang leek PSV niet kunnen genieten van de voorsprong. Na slechts vijf minuten leek een andere oud-Ajacied te scoren, maar het doelpunt van verdediger Davinson Sánchez werd afgekeurd vanwege buitenspel van spits Harry Kane. Na herhaling van de beelden bleek Kane niet hinderlijk buitenspel te staan; een gelukkig moment voor PSV.

Niet veel later was het wel raak voor de club uit Londen. De Braziliaan Lucas schoot op de rand van het strafschopgebied raak nadat de bal was aangeraakt door PSV-verdediger Nick Viergever. Kort voor rust kon PSV-middenvelder Gaston Perreiro zijn club weer op voorsprong schieten, hij speelde zich knap vrij maar schoot op de lat.

Vlak na rust was het de creatieve middenvelder Christian Eriksen die met een geplaatst schot voor het eerste gevaar zorgde, zijn inzet werd echter gekeerd door Jeroen Zoet. In de 54ste minuut stelde hij met een afgemeten voorzet Kane in staat om te scoren. De Engelse spits kopte van dichtbij binnen. De voorsprong was voor Tottenham het sein om het tempo nog verder op te voeren wat leidde tot grote kansen voor Kane en Lamela.

Toch bleef PSV dreigend met Lozano als belangrijkste man. Tien minuten voor tijd leek hij op weg naar de gelijkmaker, met een subtiel tikje probeerde de Mexicaanse buitenspeler de inglijdende Lloris te verschalken maar werd uiteindelijk zelf neergehaald. De Franse keeper moest met rood van het veld en werd vervangen door Michel Vorm. De Nederlandse reservekeeper was gelijk scherp door een vrije trap van De Jong uit de hoek te boksen. Een paar minuten later had hij geen antwoord op het verlengde schot van de PSV-spits na een mislukt schot van Pablo Rosario.