Kernwapenverdrag

Rusland wil met VS praten over wederzijdse grieven

In het geschil met de VS over de aangekondigde opzegging van het INF-ontwapeningsverdrag is Rusland bereid te werken aan het oplossen van wederzijdse grieven. Dat maakte de Russische Veiligheidsraad bekend na een ontmoeting maandag van veiligheidsadviseur Nikolaj Patroesjev met zijn Amerikaanse evenknie John Bolton. Patroesjev bevestigde dat het belangrijk is vast te houden aan het Verdrag van 1987, waarbij kernwapens voor de korte en middellange afstand zijn verboden. Het gesprek ging ook over het verlengen van het in 2021 aflopende Start-verdrag met vijf jaar. In dat verdrag hebben Rusland en de VS afspraken gemaakt over de vermindering van het aantal strategische kernwapens. Bolton zou vandaag spreken met Kremlin-adviseur Joeri Oesjakov en president Poetin. (ANP/Reuters)