Thuiskok

Geitendumplings

Je denkt niet snel aan dumpling bij geitenvlees, maar tegelijkertijd is het ook niet zo onlogisch. Als je dumplings kunt vullen met pekingeend of garnalen, waarom dan niet met geit?

Meng voor het deeg het ei en 1,5 dl water in een kom en klop geleidelijk de bloem erdoor. Meng alles goed en kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad tot het niet meer kleeft en er een stevige, soepele bal is ontstaan. Wikkel het in plasticfolie en leg minimaal 30 minuten in de koelkast.

Snijd het vlees in dunne reepjes en de reepjes dan dwars in zo klein mogelijke stukjes. Meng het vlees en de sjalot, voeg ruim zout toe en kneed alles met de hand door elkaar. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 20 x 30 cm (circa 2 mm dik) en snijd de plak in 20 vierkantjes van 8 x 8 cm. Schep een eetlepel vleesvulling in het midden van een vierkantje en leg er een stukje geitenboter op. Neem twee diagonaal tegenover elkaar liggende punten van een vierkantje op en knijp ze stevig boven het vlees tegen elkaar. Herhaal dit met de twee andere punten, zodat de randen een X vormen. Knijp dan de naast elkaar liggende punten tegen elkaar.

Stoom ze de dumplings in een stoommand 15-20 minuten, of tot de vulling gaar is. Druppel er wat gesmolten boter over en bestrooi royaal met peper.