Salarisrel

‘ING was gewaarschuwd over loonsverhoging Hamers’

ING is door drie opeenvolgende ministers van Financiën gewaarschuwd dat een forse salarisverhoging voor de top zou kunnen leiden tot sociale onrust. Dat blijkt volgens De Telegraaf uit interne documenten van het ministerie van Financiën die de krant opvroeg via de Wet Openbaarheid van Bestuur. In maart stelde ING voor om de beloning van topman Ralph Hamers met 50 procent te verhogen tot zo’n 3 miljoen euro. Toen daarop de maatschappelijke en politieke verontwaardiging groot bleek, trok ING het salarisvoorstel in. Toenmalig president-commissaris Jeroen van der Veer stelde vervolgens dat de verhoging was afgestemd met minister Wopke Hoekstra (CDA). Volgens De Telegraaf blijkt uit de documenten het tegendeel en is er juist een jarenlange wrijving tussen Den Haag en ING over topbeloningen. (NRC)