Metrostation Stadhuis in Rotterdam ontruimd na vondst asbest

Reizigers die dinsdag op het station zijn geweest, wordt gevraagd zich te melden.

Metrostation Stadhuis in Rotterdam is dinsdag ontruimd nadat er tijdens werkzaamheden asbestvezels waren gevonden.
Metrostation Stadhuis in Rotterdam is dinsdag ontruimd nadat er tijdens werkzaamheden asbestvezels waren gevonden. Foto Creative Commons

In Rotterdam is metrostation Stadhuis dinsdagmiddag ontruimd nadat er bij werkzaamheden asbest werd aangetroffen. Het vervoersbedrijf RET vraagt reizigers die dinsdag op het metrostation zijn geweest zich te melden. Zij kunnen een mail sturen naar het bedrijf.

Twitter avatar RETRotterdam RET Om 13.30 uur vernamen wij dat tijdens werkzaamheden op station Stadhuis asbestvezels zijn aangetroffen. We hebben onmiddellijk het station ontruimd voor de veiligheid. Op dit moment onderzoeken wij de consequenties. Zodra wij meer weten komen wij met nadere informatie.

Het vervoersbedrijf kreeg dinsdag rond 13.30 uur melding dat er in de ochtend asbestvezels waren aangetroffen. Het station is hierna onmiddellijk ontruimd en afgesloten “voor de veiligheid van reizigers en medewerkers”, aldus de RET. Het vervoersbedrijf onderzoekt wat de gevolgen kunnen zijn voor reizigers die zijn blootgesteld aan de asbest.

Het metrostation is nog afgesloten. Het onderzoek zal zeker 48 uur duren. Tussen metrostations Beurs en Centraal Station worden bussen ingezet.