Luchtvaart

Cabinepersoneel Ryanair op Eindhoven Airport staakt dinsdag 24 uur tegen sluiting basis

Foto Pau Barrena

Cabinepersoneel van Ryanair legt dinsdag voor 24 uur het werk neer. Met de staking protesteren werknemers van de Ierse budgetmaatschappij tegen de sluiting van de basis op Eindhoven Airport op 6 november. Volgens vakbond FNV betekent de sluiting ontslag voor personeel dat nog in zijn proeftijd zat. Daarnaast zou ontslag dreigen voor medewerkers die zijn overgeplaatst naar een andere basis, maar wegens persoonlijke omstandigheden niet kunnen verhuizen uit Eindhoven. Circa dertig stewards en stewardessen bieden dinsdag het provinciebestuur van Brabant, dat een belang heeft in Eindhoven Airport, een petitie aan. In navolging van zestien piloten spannen cabinemedewerkers en FNV ook een kort geding aan tegen Ryanair. (ANP)