Holidayshow Oud-presentator Frank Masmeijer gearresteerd in Breda, ‘op verzoek van België’

Voormalig Holidayshow-presentator Frank Masmeijer is dinsdag opgepakt in Breda. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie. Masmeijer staat volgens de politie internationaal gesignaleerd en is in opdracht van België aangehouden. Daar is hij in oktober vorig jaar veroordeeld tot een celstraf van acht jaar vanwege betrokkenheid bij de invoer van 450 kilo cocaïne in de haven van Antwerpen.

Het Federaal Parket en het parket van Antwerpen laten dinsdag desgevraagd weten van zo’n signalering niet op de hoogte te zijn. Masmeijers advocaat Geert Jan Knoops was niet beschikbaar voor commentaar.

Volgende maand dient in Antwerpen het hoger beroep dat Masmeijer heeft aangetekend. Volgens hem is er geen bewijs voor de beschuldigingen.

Masmeijer was in de jaren tachtig en negentig een kopstuk van omroep NCRV, waarvoor hij onder meer de Holidayshow, Dinges en Drempels Weg presenteerde. Na zijn ontslag in 1994 verhuisde Masmeijer naar België, waar hij vier jaar geleden werd aangehouden op verdenking van deelname aan een criminele organisatie. (NRC)