fraude Belgisch voetbal

Trainer Maes van Lokeren gearresteerd in schandaal

In het onderzoek naar omvangrijke fraude in het Belgische profvoetbal heeft de politie trainer Peter Maes gearresteerd. Maandag werd de trainer van Lokeren verhoord en dinsdag moet hij voor de onderzoeksrechter verschijnen, meldt het nationale persbureau Belga. Makelaar Dejan Veljkovic zit vast voor zijn rol in de matchfixing- en witwaspraktijken. De arrestatie van Maes zou volgens Belgische media daarmee te maken hebben. Veljkovic is de zaakwaarnemer van de coach van Lokeren. Het federaal parket in België pakte begin deze maand in het kader van de operatie ‘Propere Handen’ 29 personen op. Het ging om onder anderen scheidsrechters, makelaars en (voormalige) bestuursleden. Zo wordt coach Ivan Leko van landskampioen Club Brugge verdacht van het witwassen van geld. (ANP)