Recensie

Recensie

Chansontechno verbeeldt gekte clubcircuit

‘It’s not easy to stay sober”, fluistert Marie Davidson aan het eind van ‘Your Biggest Fan’. Je hoeft dit drie minuten durende hoorspel maar te luisteren, om te begrijpen waar het misging met Avicii. De Frans-Canadese producer vangt met een poëtische mix van flarden van door haar geïmiteerde fans en haar eigen gedachten, perfect de karikaturale wereld van het clubcircuit. Begeleid door getinkel van blieps, horrorstemmen en krakend glas hoor je in ‘Tunnel’ hoe de Canadese omgaat met de gekte in haar hoofd, of is het de wereld om haar heen? Haar poëtische mix van Frans chanson-gefluister, staccato strofes en kale percussie klinkt als een dansbaar gedicht. Ze toont zich krachtig in haar kwetsbaarheid, met veel humor. Soms komt de boodschap pijnlijk fel onder de stemflarden en kale drums vandaan: overleven als muzikant is keihard werken.

Concert: 27/10 De School, Amsterdam.