1938-2018

Liedjesschrijver en oud-wethouder Toon Gispen (80) overleden

Tekstschrijver en voormalig wethouder van Utrecht Toon Gispen is op 80-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt het gemeentebestuur van Utrecht zondag aan NRC. Volgens RTV Utrecht was Gispen al enige tijd ziek. Hij schreef grote hits zoals Niemand laat zijn eigen kind alleen van Willy en Willeke Albert, samen met Pierre Kartner Manuela van Jacques Herb, Margrietje van Louis Neefs en Geef mij je hand van Ciska Peters. Gispen was van 2001 tot 2005 bovendien cultuurwethouder voor Leefbaar Utrecht. Burgemeester Jan van Zanen zegt in een verklaring dat Gispen geliefd was en „werd bewonderd door velen”. Gispen trad in 2005 af als wethouder, nadat hij de gemeenteraad onjuist had geïnformeerd over de aankoop van een depot van het Centraal Museum. (NRC)